Thai farm cooking school
Idag har vi varit iväg på en matlagningskurs och lagat den absolut godaste thaimaten jag ätit i mitt liv. Rätterna jag lagade var gul curry med kyckling, tom yam med räkor, kyckling med cashew nötter, pad thai och mango med sticky rice. Allt var magiskt gott!

Dagen började med en tur till den lokala marknaden utanför Chiang Mai där vår instruktör Benny visade oss runt och förklarade vad vi ska tänka på när vi handlar alla ingredienser och hur lång hållbarhet de har.

Vi var riktigt impade över hennes härliga energi och kunskap om det thailändska köket.

Vi fick bland annat lära oss att oavsett hur mycket jasmin ris vi kokar så ska vattennivån alltid täcka knogarna - det ska jag verkligen se till att komma ihåg.

Allihopa fick varsin cooking-station.

Vi gick sedan ett varv i deras trädgård för att plocka på oss några av dagens alla ingredienser.

Alla ingredienserna till min pad thai.

In action när vi lagar vår pad thai. Den orkade vi inte äta upp så vi fick ta med oss den hem i en lite matlåda och ska snart kalasa på den till kvällsmat.

Här testar jag och en annan av kursdeltagarna att rulla varsin springroll (vårrulle).

Matlagnings tjejerna. I Thailand handlar det mycket om balans och att hitta en balans man själv gillar i sin rätt mellan sött och salt och alla rätterna har en tsk socker i sig vilket är lite ovant för oss när det kommer till matlagning.

Här har vi alla mina rätter förutom min pad thai. Uppe till vänster har vi Tom Yam soppan, uppe till höger den gula curryn och kyckling med cashewnötter, nere till väster gul curry igen och nere till höger mango med sticky rice och Nickys efterrätt som var banan i kokosmjölk.

Dessa saker ska jag inhandla så snart jag är tillbaka i Sverige och om någon vet vart jag kan hitta dom så får ni gärna säga till. Nu ska vi åka en sväng till söndagsmarknaden och se om vi kan hitta något roligt.