MacRitchie tree top walk

Igår var det dags för ännu ett äventyr, MacRitchie tree top walk. Dagarna här flyger verkligen förbi, det finns noll stress i att hinna göra allt direkt men samtidigt känns det som att vi gör så otroligt mycket. 
 
 
Gårdagens äventyr började vid 9 med att jag mötte upp Rob, Frazer, Janis och Timo för att promenera MacRitchie´s tree top walk. En promenad på cirka 10 km i Singapores regnskog. Skogen ligger som en stor oas mitt i Singapore. Det  var en otroligt fin promenad och de vyer (som jag tyvärr inte fotade) var helt fantastiska. 
 
 
Grabbarna!  
 
 
Större delen av promenaden var vi täckta av träd och vi tänkte att vi nog inte behövde smörja in oss vilket senare resulterade i två röda kinder och en aning mer rödare nyans på mina axlar. 
 
 
Vi hittade även en fin utsiktsplats där vi stod och bara sög in utsikten och lugnet. Denna regnskog ligger nästan mitt i Singapore men vi kunde inte höra en enda bil utan bara massa fåglar och vinden som blåste. Vad poetisk jag låter nu men det var så fridfullt och fint här uppe. 
 
 
Sista sträckan gick runt en lite sjö, åhh det var så fint! 
 
Jag skulle utan tvekan gå dit igen om det INTE vore för den rödsvarta ormen som ramlade ner 1 meter (!!!!!!) framför mig när vi var ute och gick. Vi såg även en limegrön orm på cirka 1.5 meter, dock var den redan på marken så det va inte en lika traumatisk upplevelse som upplevelsen med den rödsvarta.
 
Jag var tvungen att googla fram ormarna på kvällen och för er som vill läsa lite om dem så heter den rödsvarta Twin-barred Tree Snake och får förklaringen "Rarely seen due to its shy nature, the Twin-barred Tree Snake is a brightly coloured snake that, like many other tree snakes, is able to glide from tree to tree by flattening its body into an aerofoil-like surface and flinging itself from tall trees. This snake is also mildly venomous, with its bites usually causing mild and localised numbness, although it generally reserves its bite for the geckoes it loves to eat"   https://lovemacritchie.wordpress.com/twin-barred-tree-snake
 
Den limegröna heter (tror jag) Oriental whip snake och den får förklaringen "It is mildly venomous but shy and will prefer to slide away into the undergrowth. If you want to take a closer look at it, avoid disturbing it. Its venom is too weak to affect humans. But sadly, it is often killed on sight by people who fear snakes"
http://www.wildsingapore.com/wildfacts/vertebrates/snakes/prasina.htm 
 
Jag tänker inte posta någon bild på någon av dem utan ni som är nyfikna får själva googla. I natt vaknade jag ett antal gånger i panik och trodde att det var ormar i mitt och Lisas rum. Får rysningar bara jag tänker på när den rödsvarta ramlade ner framför oss. Men förutom ormarna var det en av de finaste promenader jag gått i mitt liv. 
 
RSS 2.0