Ubud, day 2

Vilken härlig dag! 
 
 
Solen har skinit på oss och vi har åkt runt på små mysiga vägar, ätit en makalöst god lunch, sett risfält och druckit Luwak kaffe vilket är kaffe som utvinns från spillningen från det kattliknande djuret indisk palmmård.
 
 
Vi fick pröva ett helt gäng olika kaffesorter så som kaffe med ingefära och typiskt bali-kaffe. Det var ingen sort som föll mig i smaken då det mesta var alldeles för sött. 
 
 
En kopp med Luwak kaffe vilket var betydligt godare än jag räknat med. Jag funderade på att köpa hem ett paket men ändrade mig när jag såg att 100 gram kostar 250 kronor - så gott var det minsann inte. 
 
 
Utsikten från restaurangen. 
 
 
Linde och jag i lika dana byxdressar som vi fyndade på marknaden igår.  
 
 
Vi åkte sedan vidare och hittade en mysig stig/mini väg så vi parkerade moppen och gick sedan på en liten promenad. 
 
 
Det var så fridfullt att promenera runt och kolla på alla risfälten. 
 
 
Vi fick både bevittna och testa att själva skörda riset genom att slå stjälkarna mot en stor korg så att alla riskorn åkte av.  Jag blir så imponerad över alla dessa människor som jobbar och sliter dag ut och dag in på risfälten.
 
 
Efter promenaden blev båda vrålhungriga och vi letade upp en mysig restaurang. Jag åt en lila sötpotatis boll fylld med guacamole som serverades med en curry gjord på gröna bönor med cashewnötter samt en tomat och ananas salsa. Magiskt gott! 
 
 
Linde åt en sötpotatis burgare med avocado, sötpotatis pommes och trinity chutney. Hennes måltid var också supergod och vi kan varmt rekommendera Dayu's Warung nästa gång någon åker till Ubud. 
 
 
Naturen här i Ubud och alla risfält är så vacker. Vi fick stanna många gånger för att suga in allt. Det var skördetider nu så mycket var redan skördat och jag kan tänka mig att det är ännu vackrare när allt är som allra grönast. 
 
 
Glad och lycklig tjej sista dagen i Ubud. I morgon går min resa vidare mot Nusa Lembongan. 
RSS 2.0